Termo Taban Nedir?

termo-taban

 

Kullanıcıların ayakkabı tercihlerinde dikkat etmesi gereken en önemli detaylardan birisi ayakkabı tabanı olmaktadır. Kullanılacak mevsime göre seçilen ayakkabı tabanının kullanıcının ayağını rahat ve konforlu hissettirmesi oldukça önemlidir. Ayakkabı tabanının kullanılan mevsimdeki iklim şartlarına dayanıklı olması da dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Ayakkabı tabanları çeşitli özelliklerde ve tasarımlarda kullanıcıların tercihine sunulmaktadır.

Özellikle kış mevsiminde ayakkabının su ve çamurla en çok temas eden yeri tabanı olmaktadır. Bu nedenle kışlık ayakkabı satın alınırken ilk olarak taban kısmına dikkat edilmektedir. Ayakları soğuktan ve sudan korumak ve kullanım kolaylığı elde edebilmek amacıyla en çok önerilen ve kullanıcılar tarafından tercih edilen taban çeşidi termo taban olmaktadır. Bu durum kullanıcıların aklına  ‘‘termo taban nedir?’’ veya ‘‘termo taban ne demek?’’ sorularını beraberinde getirmektedir. 

Ayakkabı sektöründe termoplastik taban olarak isimlendirilen termo taban işlenmesi oldukça zor ve fiyatı yüksek olan kauçuk tabanlara alternatif olarak üretilmiş taban çeşidi olmaktadır. Günümüzde ayakkabıcılık sektöründe en çok tercih edilen termoplastik poliüretan fiziksel özellik bakımından vulkanize edilmiş kauçukla benzerlik gösteren bir malzeme olmaktadır. Basınç ve ısı altında plastik özelliklerini koruyan polimer yapıya sahip termo taban yüksek tabana sahip olması bakımından zemin ile ayağın temasını büyük oranda engellemektedir. Birçok marka tarafından farklı renk ve tasarımda üretilen kışlık ayakkabılar termo taban erkek ayakkabı, termo taban bayan ayakkabı ve termo taban çocuk ayakkabı seçenekleri ile kullanıcının tercihine sunulmaktadır.

 

Termo Taban Özellikleri Nelerdir?

Kış mevsiminin en çok tercih edilen taban özelliklerine sahip olan termo taban özellikleri şu şekilde listelenmektedir:

  • Yüksek aşınma karşı dayanıklıdır.
  • Kolay şekillenmektedir.
  • Yüksek kayma direncine sahiptir.
  • Kolay geri dönüşüm imkanına sahiptir.
  • Kolay şekil alabilen bir yapıya sahiptir.
  • Oldukça esnektir.
  • Düşük yoğunluğa sahiptir. ( Hafiftir.)
  • Antibakteriyel tabanlardır.
  • Sıcak ve soğuğa karşı dayanıklıdır.
 

Termo Taban Ayakkabı Rahat mı?

Termo taban ayakkabı modelleri tabanın oldukça esnek yapıya sahip olması bakımından kullanıcının ayağının rahat edebileceği konfora sahip ürünlerdir. Kışın yağışlı havalarında yüksek tabana sahip olması sayesinde ayağın zemin ile temasını engellemektedir. Bu da kullanıcının ıslak zeminlerde ayağının ıslanmasına engel olmasından dolayı kullanım rahatlığı sunmaktadır. Termo taban ayakkabılar tabanın sahip olduğu özellikleri sayesinde kullanıcının ayağının rahat etmesine imkan sağlamaktadır. Yumuşak ve hafif yapıda olması sayesinde kışın zorlu hava şartlarında kullanıcının ayak konforunun sağlanmasına yardımcı olmaktadır.

 

Termo Taban Karda Kayar mı?

Termo taban ayakkabı sektöründe özellikle kış ayları için üretilen bot tabanı için tercih edilen taban çeşidi olmaktadır. Kullanıcı kış mevsimi için termo taban bot tercihi yaparken en çok termo taban bot kayar mı? sorusuna cevap aradığı görülmektedir. Termo tabanlar kaygan zeminlerde etkili tutunabilme özelliğine sahip malzemeler olmaktadır. İçerisinde kauçuk ve bazı maddeler bulunan termo tabanlar ile kaygan bir zemine basıldığında taban zemine tutunarak kayma riskini ortadan kaldırmaktadır. Bu sebeple kaymaz ayakkabı tabanı olarak da adlandırılan termoplastik taban kış aylarında kullanıcıların ayakkabıları ile kaygan zeminlerde dahi rahatlıkla hareket edebilme konforuna olanak sağlamaktadır. 

 

Termo Tabanlar Sağlıklı mı?

Hava sıcaklığının düşük olduğu kış mevsiminde ayak sağlığı açısından termo taban ayakkabıların tercih edilmesi önerilmektedir. Antibakteriyel bir yapıya sahip olması bakımından ayak mantarı veya enfeksiyonu gibi çeşitli ayak rahatsızlıklarının yaşanmasına engel olmaktadır. Ayrıca termo tabanlık esnek özelliğe sahip olması bakımından da ayağın ayakkabı içerisinde rahat bir şekilde hareket edebilmesine olanak sağlayan yumuşak ayakkabı tabanı olarak bilinmektedir. 

 

Termo Taban Yumuşak mı?

Kış ayları için üretilen botların oldukça işçilikli ürünler olması sebebiyle üreticiler tarafından kullanılan malzemenin yumuşak olması önemli bir kriter olmaktadır. Tabanın yumuşak olması ayakkabının kolay şekil almasını kolaylaştırmaktadır. Bu sayede sert yapıya sahip tabanlara kıyasla daha estetik ve tasarım görüntü kazandırılmasına imkan sağlamaktadır. Termo taban ayakkabı modelleri yumuşak yapıları sayesinde kullanıcının ayak sağlığını korumakta ve kullanıcıya konforlu bir kullanım sunmaktadır. 



 

Termo Taban Neyden Üretilir?

Termo Taban polimer bir yapıya sahip olan tabanlar kauçuk karışımı ile oluşmaktadır. Bu tabanlar poliüretan ve termo kauçuğun özel enjeksiyon sistemi ile birleşiminden oluşmaktadır.  Termo taban ısı ve basınç altında plastik özelliğini korumaya devam eden polimer bir yapıda olmaktadır. İçerisinde bulunan kauçuk gibi malzemeler sayesinde ayakkabı yere bastığında tutunup kaymayı engellemektedir. 

 

Termo Taban Hafif mi?

Kullanıcılar kış aylarında kullandıkları botların ayağı sıcak tutması kadar ayağı yormamasını da istemektedir. Tercih edilen botların ağır ve hantal olması kullanıcının kullanım konforunu olumsuz etkilemektedir. O sebeple bot tercihi yapılırken botun hafif olmasına da dikkat etmektedir.Kış aylarının yağışlı ve soğuk havaları için en iyi ayakkabı tabanı olarak tercih edilen termo taban ayakkabı modelleri düşük yoğunluğa sahip olması bakımından da kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Düşük yoğunluğa sahip olması kullanıcının ayakkabıyı konforlu bir şekilde kullanmasına olanak sağlamaktadır. Termo taban ayakkabılar hafif olduğu için terleme süresinin uzaması da önemli özelliklerinden olmaktadır. Hafif yapıları sayesinde kullanıcının ayakkabıyı kullanırken sağlayacağı eforun az olması ayağın terlemesini geciktirmektedir.

 

Termo Taban Esnek midir?

Ayakkabı tabanında özellikle son yıllarda ayakkabı firmaları tarafından çokça tercih edilen taban çeşidi termo taban olmaktadır. Özellikle kış aylarında tercih edilen yumuşak ayakkabı tabanı esnek yapıya sahip olması ile kullanıcının hareket kısıtlaması yaşamasına engel olmaktadır. Termo taban ayakkabıların bu özelliği özellikle kış sporlarından biri olan kayak severler için termo taban ayakkabıların tercih edilme sebeplerinden olmaktadır. Ayakkabının esnek ve rahat hareket edilebilir olması kullanıcının ayağının da gün içerisinde  fazla yorulmamasına olanak sağlamaktadır. Termo tabanlar esnek yapıya sahip olmaları bakımından da üretim aşamasında kolay şekil alabilmektedir. Bu sayede firmaların farklı tasarımlarda ürünler üretebilmesine olanak sağlamaktadır. Termo taban ayakkabılar esnek yapıya sahip olmaları sebebiyle kolay kolay kırılmamaktadır. Bu sayede kullanıcı ayakkabıyı uzun yıllar boyunca kullanabilmektedir. 

 

Termo Taban Dayanıklı mıdır?

Kış aylarında ayakların en büyük koruyucusu kışlık ayakkabılar olmaktadır. Kış ayları için üretilen ayakkabıların kullanıcının ayak sağlığı ve konforu için yağmura, çamura, kara, soğuğa karşı dirençli bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Termo ayakkabı tabanı kış aylarının zorlu hava koşullarına uyum sağlayabilecek bir yapıya sahip olması bakımından üreticiler tarafından en çok tercih edilen ayakkabı tabanı olmaktadır. 

Termo taban ayakkabılar yüksek aşınma karşı üstün dayanıklı ürünler olması ile kullanıcıya uzun ömürlü kullanım imkanı sunmaktadır. Termo tabanlar oldukça esnek özelliğe sahip olmaları sayesinde de ayakkabılar kolay deforme olmamaktadır. Esnek olmaları ayakkabı da kırılma gibi problemlerin yaşanmaması sağlamakta bu da ayakkabının daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasına imkan sunmaktadır. Kış mevsimi için ayakkabı tercihinde bulunan kullanıcıların dikkate ettiği önemli hususlardan birisi ayakkabının su geçirmezlik özelliğe sahip olup olmamasıdır. Termo taban ayakkabılar su geçirmezlik özelliği ile de kış mevsiminin zorlu hava koşullarına karşı ayakkabının dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Bu durum kullanıcıların termo taban ayakkabı modelini tercih etmelerine sebep olan özellikleri arasında yer almaktadır.










 
Etiketler: termo taban, termo taban özellikleri
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?