Ayakkabı Tabanı Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Ayakkabı Tabanı Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler

AYAKKABI TABANI SEÇERKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

 
  • Ayakkabı tabanları mevsimsel olarak farklılık gösterir. Günümüzde yaygın kullanılan tabanlar tpu, termo, kauçuk, neolit, eva ve poli tabanlardır. 
 
  • Kauçuk taban, yüksek direnç özelliğine sahip olması sebebiyle dayanıklı bir malzemedir. Kauçuk tabanlı ayakkabıların su geçirmezlik özelliği de bulunmaktadır. Kauçuk doğal bir malzemedir. Kalıplara enjeksiyonla granül konularak, fırınlarda pişirilerek üretimi yapılır. Kauçuğun en büyük özelliği sıcak ve soğuğu geçirmemesidir. Dolayısıyla bazı yazlık ayakkabılarda da kauçuk tabanlar kullanılır. Yerde de kayma yapmaz bu sebeple asıl kullanım alanı kışlık ürünlerdir. Bot, çizme ve kışlık ayakkabıların birçoğunda kauçuk taban kullanılır. Dolayısıyla alacağınız bot, çizme ve kışlık ayakkabı gibi ürünlerde kauçuk tabanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 
 
  • Termo taban, ısı ve basınç altında plastik özelliklerini koruyan polimer yapılardır. Termo tabanın alaşımının büyük çoğunluğu kauçuktur. Pvc, tpu gibi farklı alaşımlarda eklenmiştir. Kışın ayakkabının kar, su ve çamurla doğrudan temas edecek olan yeri tabanıdır. Kış sezonunda rahatlıkla termo taban tercih edebilirsiniz. 
 
  • Tpu tabanın en önemli özelliği çok dayanıklı olmasıdır. Dörtmevsim ayakkabılar da genellikle tpu taban kullanılmaktadır. Yumuşaktır ve esnektir.
 
  • Neolit tabanında aşınmalara karşı dayanıklı olması en büyük özelliklerindendir. Aynı zamanda kaymaz bir taban yapısına sahiptir. Bu özellikler sonucunda daha çok yazlık ürünlerin tabanlarında kullanılır. Eskiden neolit taban yerine kösele taban daha çok tercih edilirdi. Kösele sert ve maliyeti yüksek bir malzeme olduğundan günümüzde yaygın olarak neolit taban kullanılmaktadır.
 
  • Yazlık ayakkabılar da poli taban da tercih edilebilir. Poli son derece hafiftir, rahat ve kullanışlıdır. 
 
  • Poli ile görüntüsü aynı olan eva tabanlar vardır. Eva, hem yazlık ürünlerde hem de kışlık ürünlerde kullanılır. Son derece hafif ve kullanışlı olduğu için çok tercih edilir. 
Etiketler: ayakkabı tabanı seçimi
Haziran 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?