Kıyafete Göre Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

kıyafete göre ayakkabı seçimi

Elbise altına ayakkabı seçimi kıyafet kombinlerinin tamamlanması için özen gösterilen bir durumdur. Kıyafetlerin tamamlayıcısı olan ayakkabılar kıyafetin rengine, dokusuna ve yapısına göre seçilmektedir. Kişisel tercihlerin, beğenilerin de belirgin olduğu ayakkabı seçim sürecinde uyum en önemli unsur olarak görülmektedir. Bu yüzden kişiler özel günlerde ya da günlük hayatta giydiği kıyafete göre ayakkabı tercihine dikkat etmektedirler. 

 

 

Elbise Türüne Göre Ayakkabı Seçimi

Kıyafete göre ayakkabı seçimi her dönem dikkat edilen kombinlerin başında gelmektedir. Özellikle kadınların dikkat ettiği bu durum bazı erkekler tarafından da önemsenmektedir. Hangi elbiseye hangi ayakkabı giyilir fikir sahibi olmak isteyenler oldukça fazladır. Gerek günlük gerekse özel davetlerde çeşitli elbiseler giyilmektedir. Elbiselerin tamamlayıcı parçalarının başında ise ayakkabılar gelmektedir. Uyumlu seçilen ayakkabı kullanıcısının daha şık ve estetik bir görünüm elde etmesine imkân sunmaktadır. 

Elbise altına ayakkabı seçimi yapılırken elbisenin türü oldukça önemlidir. Elbisenin rengi, dokusu ve tarzı ayakkabının belirlenmesinde etkili olan başlıca faktördür. Şık bir elbisenin altına spor ayakkabı uygun olmazken spor bir elbisenin altına ise abiye ayakkabı tercihi doğru olmayacaktır. Bu yüzden seçimler belirlenirken bu tarz özelliklere dikkat etmekte fayda vardır. Ayrıca ayakkabı seçiminde mevsimsel koşullarda son derece etkili faktörlerin başında gelmektedir. Yaz ya da kışın ayakkabı seçimi kullanım alanına göre farklı olabilmektedir. Kış mevsiminde sade ve gösterişli kısa elbiselerin altına şık bir çizme oldukça uygun olabilecek bir seçimdir. Aynı şekilde yaz mevsiminde kıyafete göre ayakkabı seçimi yapılırken genelde stiletto ya da topuklu şık tek bantlı ayakkabılar daha fazla tercih edilmektedir. 

 

 

Abiye Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Düğün, nişan özel davetlerde giyilen gösterişli kıyafetlere abiye denilmektedir. Abiye elbiselerin altına genellikle topuklu ayakkabı tercih edilmektedir. Elbisenin tarzına uygun olarak gösterişli, taşlı, simli, ya da rugan deriden üretilmiş ayakkabılar abiye elbiseler için uygun modellerin başında gelmektedir. Çünkü abiyeler özel dikim kıyafetlerdir ve ayakkabılarında bu kıyafete göre uyumlu ve şık olması gerekmektedir. 

 

 

Şifon Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Şifon elbiseler yaz mevsiminde giyilen uçuş uçuş tabiri kullanılan modellerdir. Bu tarz elbiseler spor şık elbise modellerin başında gelmektedir. Her renkten ya da rengarenk tasarlanmış pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bu tarz elbiselerin altına şık sandaletler tercih edilerek bütünlük oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca şifon elbiselerin altına dolgu topuk sandalet ya da ayakkabılar da sıkça tercih edilmektedir. 

 

 

Tesettür Elbiseler İçin Ayakkabı Seçimi

Kadınların yaşam tarzları kıyafet seçimlerinde belirleyici olan başlıca faktördür. Bu yüzden tesettürlü kadınların ayakkabı seçimleri de kıyafetlerine göre belirlenmektedir. Kıyafete göre ayakkabı seçimi yapılırken uyum ve şıklık aranmaktadır. Tesettürlü kadınlarda genelde ayakkabı, şal ya da çanta ile uyumlu bir şekilde tercih edilmektedir.  Aynı şekilde ayakkabının tesettüre uygun olacak şekilde kapalı olması da kullanıcılar tarafından önem verilen bir ayrıntıdır. Seçilen ayakkabının giyilen kıyafetin renk tonlarına uyumlu ve tamamlayıcı olması önemlidir. Mor kıyafete uygun ayakkabı, sarı elbiseye uygun ayakkabı gibi seçimlerde ana rengin tonu son derece önemlidir. 

 

 

Günlük Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Günlük hayatta giyilen elbiseler genelde spor tarzda rahatlık ön planda tutulan modellerdir. Bu modellerin altına ise ayağı yormayan ayakkabı seçilmesi son derece önemlidir. Son yıllarda popüler olan günlük elbise altına spor ayakkabı kombini oldukça şık bir görüntü sunmaktadır. Günlük kıyafetlerde sade ve şık giyimde oldukça tercih edilen bir tarzdır. Bu tarza sahip kişiler ise kısa topuklu yarım açık ayakkabılar ile kalın topuklu stilettoları günlük giyimlerinde daha çok kullanmaktadırlar. Çünkü topuğun kalın olması rahatlık bakımından ince topuğa oranla çok daha konforludur. 

 

 

Uzun Elbise Altına Ayakkabı Seçimi

Uzun elbise altına topuklu ayakkabı nasıl seçilir araştırmaları kadınlar tarafından sıkça yapılmaktadır. Uzun elbiseler günlük giyimde ya da düğün, özel davet gibi gecelerde tercih edilen bir türdür. Kullanım amacına ve yerine göre elbise ile uyumlu ayakkabı seçilmesi son derece önemlidir. Bu tarz elbiselerde kullanıcı boyu da son derece önemlidir. Uzun elbiseleri tercih eden kısa boylu kadınlar platform topuklu ayakkabıları kullanarak daha uzun görülebilme imkânı bulacaklardır. Uzun boylu kadınlar ise stiletto gibi şık modellerin yanı sıra taşlı tek bant sandalet ya da babet denilen düz ayakkabılar ile uzun elbiselerini kolayca kombinleyebilirler. 

 

 

Elbise Altına Spor Ayakkabı Giyilir mi?

Hangi elbiseye hangi ayakkabı tercih edilebilir şeklinde yapılan araştırmalarda spor ayakkabılar ön plana çıkmaktadır. Günlük giyilen elbiselerin hatta özel davetlerde giyilen şık elbiselerin altına dahi spor ayakkabı giyme moda haline gelmiştir. Bu durum düğünlerde gelinlerin gelinlik altına şık tasarımlı spor ayakkabı tercih etmelerinde de etkilidir. Özellikle son yıllarda günlük elbiselerin altına giyilen beyaz sneaker tarzı spor ayakkabılar spor şık bir görüntüye ulaşmayı sağlamaktadır. Yaz mevsiminde giyilen elbiselerde daha çok tercih edilen spor ayakkabılar rahatlık bakımından da kullanıcılara konfor sağlamaktadır. 

 

 

Elbisenin Kullanım Alanına Göre Ayakkabı Seçimi

Elbisenin nerede ve ne şekilde giyileceği aksesuar seçimini de etkileyen bir unsurdur. Aksesuarlarda ise ayakkabı başta gelmektedir. Elbise altına ayakkabı seçimi günlük giyilme ve özel gün elbiselerine uygun bir şekilde yapılmaktadır. Günlük giyilen elbiselerin altına daha çok rahat ayakkabı tercih edilmektedir. Spor, babet, dolgu topuk ya da kalın kısa topuklu ayakkabılar uygun olacaktır. Özel günlerde giyilen elbiselerin altına ise daha gösterişli ve şık ayakkabı kombinleri uygun olacaktır. Stiletto, tek bant açık ayakkabı, taşlı bilekten bağlama ayakkabıları gösterişli kıyafetlerin altına tercih edilen modellerin başında gelmektedir.  

 

 

Elbise Rengine Göre Ayakkabı Seçimi

Kıyafete göre ayakkabı seçimi yapılırken elbise rengi de oldukça önemlidir. Kullanıcılar daha çok elbise ile ayakkabı renklerinde zıtlık oluşturmak istemektedirler. Böylece daha uyumlu bir görüntü elde ettiklerini düşünürler. Mor kıyafete uygun ayakkabı siyah ve beyaz renklerde tasarlanmış modeller uygun olacaktır. Çünkü mor kıyafet iddialı bir renktir Bu yüzden ayakkabı seçimi klasik olmalıdır. Ayrıca ayakkabı seçimlerinde elbise ile aynı renk tonu modellerde uyumlu bir hava yaratmaktadır. Nar çiçeği elbiseye hangi renk ayakkabı  tercih edilmelidir sorusuna ise siyah, beyaz gibi ana renklerin yanında nar çiçeğin tonlarında ayakkabılarda seçilerek uyum sağlanabilir. Son dönemde elbiselerin altına daha nude tonlar, soft renkler de tercih edilmektedir.

 

 

Ofis Stili ile Ayakkabı Kombini

Ofis stili klasik giyim tarzını gerektiren bir stildir. Bu yüzden kadınlar iş hayatında genelde klasik ayakkabı tercih etmektedirler. İş yerinin yoğun ve yoruculuğuna göre değişebilen ayakkabı seçiminde casual ayakkabı kombinleri ön plana çıkmaktadır. Casual ayakkabı, klasik giyim altına tercih edilen rahat ayakkabı modelleridir. Rahat ve şık bir görsele sahip bu ayakkabılar takım elbiselerin, klasik eteklerin ve pantolonların altında oldukça şık ve uyumlu görseli olan bir modeldir. Ayak sağlığı için de önemli olan bu ayakkabılar topuklu ayakkabının oluşturduğu rahatsızlık hissini ortadan kaldırmaktadır. 

 

 

Gece Kıyafetleri ile Ayakkabı Kombini

Gece kıyafetleri özel günlerde tercih edilen şık kıyafetlerdir. Bu kıyafetlerin altına topuklu ayakkabı daha uygun olacaktır. Topuklu ayakkabı nasıl seçilir sorusu ise bu nokta da oldukça önemlidir. Kıyafetin boyuna, dokusuna, rengine göre ayakkabının modeli seçilmelidir. Sade gece kıyafetlerinin altına taşlı ve simli tasarlanmış gösterişli ayakkabılar daha çok kendini gösterecektir. Kıyafete göre ayakkabı seçimi yapılırken şık ve gösterişli bir kıyafet altına ise daha sade tek renk stiletto ya da gizli platformlu topuklu ayakkabılar daha uygun olacaktır. Ayrıca gece kıyafetlerinde bilekten bağlama detayı bulunan şık modellerde oldukça beğenilen ayakkabılar arasında yer almaktadır. 

Etiketler: Kıyafete Göre Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?, Elbisenin Kullanım Alanına Göre Ayakkabı Seçimi
Mart 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?