Kauçuk Taban Nedir?

kaucuk-taban

Kauçuk taban nedir en dikkat çekici soruların başında gelir. Nedeni ise ayakkabı üretici firmaları başta olmak üzere endüstrinin vazgeçemediği bir tür madde ve malzeme olmasıdır. Kauçuk maddesi doğaldır ve bu madde kauçuk ağacından çıkarılır. Ayakkabı modelleri için de en çok kauçuk taban kullanılır. Kauçuk taban ayakkabı, çeşitleriyle de ünlüdür. Deri ayakkabı, spor ayakkabı, terlik ve salon ayakkabısı gibi birçok ayakkabı için tercih edilen taban, kauçuk taban olmaktadır.  

 

Kauçuk Nedir?

Endüstrinin önemli bir parçası olan ve günümüzde yaygınlaşmaya devam eden kauçuk, esnek ve dayanıklı bir malzemedir. Başka bir tanımla kauçuk nedir sorusuna yanıt vermekte mümkündür. Kauçuk, doğal bir maddedir ve en bilindik kauçuk ağaç türünden elde edilir. Kauçuk ağacının kabuklarında ise özel bıçaklar yardımıyla “V” şeklinde yarıklar oluşturulur. Bu yarıklardan akan süt görünümlü ve lateks olarak bilinen maddeler toplanır. Lateks maddesinin de yaklaşık olarak %30’u kauçuktan meydana gelir. 

Geriye kalan kısmında ise su, protein, reçine ve şeker maddeleri yer alır. Kauçuk özellikle endüstride popüler olan bir maddedir. Çünkü bu maddenin kullanımıyla birçok çeşitte kauçuk ayakkabı üretilir. Bu ayakkabılar da ise doğal madde olan kauçuk kullanılır. Kauçuk taban adı verilen tabanlar sayesinde ayakkabılar daha sağlam ve kaliteli olacak şekilde üretilmektedir. Bunların yanı sıra kauçuk adı verilen tabanların da pek çok özelliği vardır. Bu özellikler kauçuk tabanların kullanılma oranını artırmak ile beraber doğal oldukları için birinci sınıf kalite olarak nitelendirilir. 

 

Kauçuk Taban Özellikleri Nelerdir?

Kauçuk; yüksek elastikiyete sahip olan bir maddedir. Ve bu özelliği sayesinde de birçok kullanım alanı söz konusudur. Eriyen bir maddeden elde edilen yağlar, sonraki işlemlerde çözücü olarak kullanılmaktadır. Bir diğer adıyla da “saf lastik” olarak bilinir. Ve kauçuktan elde edilen lastiklerin neredeyse tamamı saf özelliktedir. Kauçuklar ısıtıldıklarında yumuşar. 180 dereceyle de yapışkan halini alır. Ancak 220 derecede ise erir. Damıtma işleminden geçirildiğinde ise çözücü olan yağlarını bırakır. 

Bununla beraber kauçuk, elektrik akımı için iletken olmayan bir maddedir. Dolayısıyla yalıtım ve izolasyon gibi alanlarda kullanılır. Aynı zamanda kauçuk sağlam yapısı nedeniyle birçok ayakkabı türünde kullanılır. Bunlardan başlıca olanları ise şu şekildedir;

Kauçuk taban bot kadın; poli tabana benzeyen özellikleri vardır. Ancak kauçuk daha yumuşaktır. Kadın bot modellerinin üretiminde ilk olarak kauçuk tabanlara öncelik verilir. 

Kauçuk taban spor ayakkabı; kauçuk tabanlar, doğal plastik maddelerin karışımıyla ortaya konur. Kauçuk taban spor ayakkabı özellikleri; Doğallığı ve saflığı sayesinde de yere konforlu bir şekilde basılmasına olanak tanır. Bu nedenle spor ayakkabı modellerinde sıklıkla kullanılır. 

Kauçuk taban spor ayakkabı erkek; kauçuk taban birinci sınıf kaliteye sahip ve ayaklar için konforlu olmasından dolayı erkekler için ilk tercih olmaktadır. Popülerliğini koruyan kauçuk tabanlı spor ayakkabıların da birden çok çeşidi mevcuttur. 

Kauçuk taban salon ayakkabısı; halı saha maçlarında kullanılmak üzere üretilen sağlam ve kullanışlı ayakkabı türleridir. Ayrıca kauçuk taban halı saha ayakkabısı olarak da adlandırılır. Bu ayakkabılar ayrıca ücret olarak da oldukça uygun fiyatlara sahiptir. 

 

Kauçuk taban erkek ayakkabı; kauçuk taban erkek ve kadın ayakkabı türlerinde rahatlıkla kullanılabilen kaliteli bir üründür. Spor ayakkabıdan saha ayakkabısına kadar pek çok modeli vardır. 

Kauçuk taban erkek bot; botlar kış aylarının vazgeçilmez ürünleridir. Haliyle kışın su geçirmez, kaliteli ve bir o kadar da uzun ömürlü olması önemli bir husustur. Bu noktada da ilk öneriler kauçuk taban botlarından yanadır. 

Kauçuk taban klasik erkek ayakkabı; klasik ayakkabının tercihinde de ön plana kauçuk taban ayakkabılar çıkar. 

Kauçuk taban bayan spor ayakkabı; bayanların en sevdiği modellerin başında dokusu ve şıklığı ile kauçuk tabanlı spor ayakkabılar gelmektedir. Zira sağlam nitelikleri sayesinde ilk olarak tercih edilmesi önerilen ayakkabılar da kauçuk tabanlı olanlardır. 

Sarı kauçuk taban ayakkabı; kauçuk taban kullanılarak üretilen ayakkabıların tabanında genellik kauçuğun kendi rengini yansıtan sarı taban bulunur. Renk türü ne olursa olsun kauçuk tabanların tamamı oldukça uzun ömürlü ve kalitelidir.

Kauçuk taban deri ayakkabı; deri ayakkabılarının da vazgeçilmez taban malzemesi kauçuk olmaktadır. Dolayısıyla kadın ve erkek deri ayakkabı modelleri de mevcuttur. 

Kauçuk taban topuklu bot; topuklu botların şıklığı nasıl ki önemliyse botun topuğu ve tabanında yer alan malzeme de çok önemlidir. Rahatlık seviyesinin yüksek olması açısından da topuklu kadın botlarında yine kauçuk taban kullanılmaktadır. 

 

Kauçuk Taban Koku Yapar mı?

Kauçuk tabanlar pahalıdır ancak buna rağmen yüksek bir aşınıma karşı dayanıklıdır. Yüksek kayma dirençleri vardır. Kimyasallara karşı dayanıklıdır. Ve doğal olması sebebiyle vazgeçilmez bir taban malzemesidir. Ancak kauçuk tabanlar, dayanıklı ve kullanışlı olmasının yanı sıra yanlış ve özensiz kullanım gibi olumsuz durumlar sonucunda koku yapma gibi bir sonuç ortaya çıkarabilirler. 

 

Kauçuk Taban Kayar mı?

Kauçuk taban ayakkabı modellerinin en büyük tercih edilme sebebi kauçuk taban buzda kayar mı sorusuna “hayır” yanıtını vermesidir. Kısacası herkes tarafından sıklıkla araştırılan kauçuk taban kayar mı? Kauçuk taban spor ayakkabı kayar mı? Sorularının yanıtı; buzda kayma meydana getirmedikleri olmaktadır. Buzda kayma olmaz ancak ıslak zemin veya çamurlu buz gibi ortamlarda kauçuk giyilmemelidir. Bu gibi durumlarda kauçuk ayakkabılarda kayma oluşabilir.

 

Kauçuk Taban Ses Çıkarır mı?

Kauçuk tabanın bilinen birçok özelliğinin yanı sıra bilinmeyen bazı özellikleri de vardır. Bu özelliğinin başında da çok merak edilen “kauçuk taban ses çıkarır mı?” sorusu gelmektedir. Kauçuk taban, mat ve kaygan olmayan zeminlerde ses çıkarmaktadır. Ve en çok da parke salonlarda duyulan bir sestir, kauçuk sesi. Ancak ses çıkıyor olması durumu asla bir dezavantaj değildir. Çünkü kauçuk ayakkabılar her yönüyle kullanıcıya konforlu bir kullanım sunmaktadır. 

 

Kauçuk Taban Ayakkabı Nasıl Anlaşılır

En kaliteli taban, kauçuk tabandır. Birçok ayakkabı modelinde de tercih edilmesinin sebebi budur. Peki, kauçuk taban ayakkabı nasıl anlaşılır? Ayakkabının kauçuk olup olmadığının anlaşılması için yarım metre yükseklikten tabanı üzerine düşecek biçimde sert zemine bırakılması yeterli olacaktır. Çünkü sert zemin bu şekilde anlaşılır. Kauçuk taban zıplar.  

 

Kauçuk Taban Kışın Giyilir mi?

Kışın giyilebilecek ayakkabı türleri arasında ilk sıralara yerleşen daima kauçuk tabanlı ayakkabılar olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Bunun sebebi ise kauçuk tabanların yüksek ısıya karşı dirençli olmasıdır. Sıcaklık konusunda en dayanıklı ürünlerdendir. Bu nedenle kauçuk taban kışlık ayakkabı, en sevilen kauçuk ayakkabı türüdür. 

 

Kauçuk Taban Yumuşak mı?

Doğal kauçuk, tüm kauçuk modelli ayakkabılar da mevcuttur. Zira kauçuk tabanlı tüm ayakkabılar; özellik, nitelik, uzun kullanım ömrü ve dayanıklılık açısından oldukça popülerdir. Birçok insan tarafından kauçuk marka ayakkabılar tercih edilmektedir. Ayrıca kış mevsiminde sıcak tutması da en sevilen özelliğidir. Hem kış hem de yaz mevsimlerine uyum sağlayacak birçok kauçuk tabanlı ayakkabı modeli vardır.  

 

Eva Taban mı Kauçuk Taban mı?

Eva taban ayakkabılar genellikle düşük yoğunluğa sahip olan poliüretan malzemeden oluşur. Bu da tabanın hafif olmasını sağlar. Eva tabanın yapısı genellikle düşük dirence sahiptir. Kaymaz taban özellikleri konusunda sınırlıdır. Genel olarak da terlik tabanlarında kullanılmak için tercih edilir. Kauçuk tabanlar ise genellikle geri dönüştürülmüş kauçuk malzemesinden elde edilir. Ve yüksek direnç özelliği gösterir. Suyla temas sağladığında dahi dayanıklılık gösterir. Bu nedenle kauçuk terlik tabanı daha sağlamdır. 

Ve kauçuk taban daha çok kauçuk taban bot, kauçuk taban koşu ayakkabısı ve birçok iş kauçuk ayakkabı modellerinde kullanılır. Peki, termo taban mı kauçuk taban mı? Bir de bu ayrım söz konusudur. Termo tabanlarda da kauçuk malzeme karışımı söz konusudur. Ve termo tabanlar, sıcaklığa karşı dayanıklıdır. Ve hatta diğer tabanlara göre sıcaklığa en dayanıklı ayakkabı türüdür. Kısacası hem termo taban hem de kauçuk taban benzer özelliklere sahiptir. Bu nedenle her ikisinin de kalitesi yüksek ve sağlamlığı kaçınılmaz bir gerçektir. 



 
Etiketler: Kauçuk Nedir?, Kauçuk Taban Özellikleri Nelerdir?, Kauçuk Taban Koku Yapar mı?
Aralık 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?