Hakiki Deri Cüzdan Nasıl Anlaşılır?

hakiki deri cüzdan nasıl anlaşılır

Günümüzde birçok alanda tercih edilen deri, kadın ve erkek kullanıcılar için aksesuar ürünlerde de fazlasıyla tercih edilen kumaş türü olarak bilinmektedir. Özellikle aksesuar çeşitlerinden olan cüzdanlarda zengin bir görünüm oluşturulmasın kullanıcılar için tercih sebebi olmaktadır. Bu ürünlerin kullanıcılar tarafından uzun ömürlü bir kullanım sağlanabilmesi için derinin gerçek deri özelliği taşıması gerekmektedir. Hakiki deri cüzdan ürününün anlaşılabilmesi için kullanıcının dikkat etmesi gereken çeşitli noktalar bulunmaktadır. 

Hakiki deri  kendine has bir kokuya ve yumuşaklık hissiyatına sahip olmaktadır. Gerçek deri üzerine su döküldüğü zaman suyu emebilme özelliğine sahipken suni deri üzerinde su akıp gitmektedir.Hakiki deri cüzdan esnek bir yapıya sahiptir. İstenilen şekilde bükülüp katlanabilmektedir. Üzerindeki deri bu işlemler sırasında formunu koruyabilir herhangi bir  katlama izi oluşturmaz ve kırılmaz.

 

Deri Cüzdan Nedir?

Deri geçmişten günümüze her alanda kullanımı tercih edilen kumaş türü olarak bilinmektedir. Gösterişli ve sağlam yapıya sahip olması ile birçok sektörde tercih edilen deri birçok çeşidi ile her tarza uyum sağlayabilmektedir. Cüzdan üretiminde de sıklıkla tercih edilen deri kullanıcıların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer almaktadır. Birbirinden farklı renk, model ve tasarımda üretilen deri cüzdanlar üretiminde kullanılan deri çeşidine göre suni deri cüzdan ve hakiki deri cüzdan olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 

Üretim maliyetleri ve satış fiyat etiketleri arasında gözle görülür bir farka sahip olan bu ürünler kullanıcıların zevk ve bütçelerine göre satışa sunulmaktadır. Gerçek deri kullanılarak üretilen deri cüzdanı kullanım ömrü suni deri cüzdan kullanım ömrüne göre daha uzun olmaktadır. Sağlamlık ve dayanıklılıkları ile de birbirinden ayrılan deri cüzdan ürünleri farklı boyut ve renklere sahip olmaktadır. Oldukça geniş ürün yelpazesine sahip olan el yapımı hakiki deri cüzdan, gerçek deri cüzdan ve suni deri cüzdan modelleri her kesimden kullanıcının beğenisini kazanan ürünler arasında yer almaktadır. Kadın hakiki deri cüzdan modelleri gerçek derinin işlenerek farklı formlar kazandırılması sonucu oluşturulmaktadır. Birçok kadın ve erkek kullanıcıların severek kullandığı aksesuarlar arasında yer bulan bu ürünler kolay deforme olmayan yapıları sebebiyle yıllarca kullanabilme imkanı sunmaktadır. 

 

Hakiki Deri Özellikleri Nelerdir?

Kullanıcıların memnuniyetini kazanan gerçek deri kumaş nefes alan yapıya sahip olması ile bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde yazın serin kışın sıcak tutan kumaş türü olan hakiki deri yaşanabilecek nem oluşumunun da önüne geçmektedir. Oldukça esnek bir dokuya sahip olan hakiki deri türü doğal özelliği sayesinde sağlık açısından son derece faydalı olmaktadır. Esnek yapısı ile özellikle ayakkabı sektöründe büyük memnuniyet kazanan hakiki deri,cüzdan, çanta, gibi aksesuarların üretim aşamasında fazlaca tercih edilen kumaş türü olmaktadır. En sağlam deri türü olarak da bilinen gerçek deri türü yüzeysel deliklere sahip olması ile hava ve su sirkülasyonunun oluşumuna olanak sağlamaktadır.

 

Hakiki ve Suni Deri Arasındaki Fark

Gerçek deri ve suni deri kumaş türü olarak tercih edilmektedir. Deri malzeme üreticilerinin ve kullanıcılarının en çok cevap aradığı soruların başında hakiki deri nasıl anlaşılır ya da gerçek deri nasıl anlaşılır? soruları gelmektedir. Suni deri ve hakiki deri arasındaki farkın kullanıcılar tarafından bilinmesi için gerçek deri ile suni derinin özelliklerinin iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Suni deri ile hakiki deri farkı şu şekilde listelenmektedir.


 

  • Gerçek derinin işleme maliyeti suni deriye göre daha fazla olmaktadır. Bu sebeple gerçek deriden üretilen malzemelerin fiyatları suni deriden üretilen malzemelerin fiyatlarına kıyasla daha yüksek etiket değerlerinde satışa sunulmaktadır. 
  • Gerçek deri hayvan derileri kullanılarak üretildiklerinden kendine has bir kokusu ve pürüzlü bir dokusu bulunmaktadır. Suni deri ise pürüzsüz ve yapay bir doku ve kokuya sahip olmaktadır.
  • Gerçek deri eğilip büküldüğünde bükülen alanlarda renk değişimi yaşarken sert ve pürüzsüz yapıya sahip suni deri de renk değişimi görülmemektedir. 
  • Gerçek deri su geçirgen özelliğe sahip olması ile üzerine damlayan suyu emer, suni deri ise su geçirgen olmaması sebebiyle üzerine damlayan su akıp gitmektedir. 
 

Deri Cüzdan Hangi Deriden Yapılır?

Kullanıcıların zevkle kullandığı aksesuarlardan olan deri cüzdan modelleri üretiminde kullanılan deri çeşidine göre çeşitlenmektedir. Üretiminde gerçek deri veya suni deri kullanılan deri cüzdan modelleri kullanılan derinin özelliğine göre farklı kalitede ve sağlamlıkta olmaktadır. Kullanıcıların tercihine göre farklı deri malzemelerinden üretilen cüzdanların yapım aşamasında genellikle analin deri, süet deri, nubuk deri, suni deri, crazy deri kullanılmaktadır.

 

Hakiki Deri Cüzdan Kokusu Nasıl Olur?

Hakiki deri kadın cüzdan ya da erkek cüzdan modellerinde deriler deri-post ve hammadde kokusunu taşımaktadır. Gerçek derilerde olan ve hissedilen bu koku suni derilerde hissedilmemektedir. Suni deriler çeşitli kimyasallar ile oluşturulduğu için genellikle tekstil, kimyasal ya da kumaş kokmaktadır. 

 

Hakiki Deri Cüzdan Dokusu Nasıl Olur?

Kendine has bir dokuya sahip olan hakiki deri kartlık cüzdan modelleri yüzeylerinde girinti ve çıkıntı mevcuttur. Kolay deforme olmayan dokuları sayesinde kullanıcılara uzun ömürlü kullanım imkanı sunmaktadır. Yıpranma, aşınma gibi durumların kolay kolay görülmediği gerçek deri cüzdan modelleri aynı zamanda dokunulduğunda yumuşak bir his uyandırmaktadır.

 

Hakiki Deri Cüzdan Üzerindeki Gözenekler Nasıldır?

Doğal bir ürün olan hakiki cüzdan modellerinde aynı gözenek desenine sahip ikinci bir deri cüzdan bulmak oldukça zor olmaktadır. Gerçek deriler farklı hayvanlardan alınarak üretildiği için deri üzerindeki gözenekler birbirinden farklı şekillerde olmaktadır. 

 

Hakiki Deri Cüzdan Esnek midir?

Hakiki deri birçok özelliği ile kullanıcıların memnuniyetini kazanan kumaş türü olarak bilinmektedir. Bu özelliklerden birisi olan esnek yapısı sayesinde kolay katlanabilmekte ve deri yüzeyinde katlama izi oluşmamaktadır. Esnek yapısı sayesinde kullanıcıların elini tam anlamıyla kavrayabilen hakiki deri cüzdan modelleri kartların kolaylıkla takıp çıkarılmasında da kullanıcıya pratiklik sağlamaktadır.

Etiketler: Hakiki Deri Cüzdan Nasıl Anlaşılır?, Deri Cüzdan Nedir?
Mart 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
?erez Kullan?m?